«Ο κ. Μητσοτάκης πόνταρε τα πάντα στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και έφτασε μέχρι το Βερολίνο για να υποβάλει διαπιστευτήρια υποταγής, θα πρέπει τώρα να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και αποφασίσει τι θα κάνει η ΝΔ», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα «Επένδυση» και διερωτάται αν το κόμμα θα στηρίξει μια θετική συμφωνία.
χαιντι η ταινια
«Θα στηρίξει κοινοβουλευτικά μία συμφωνία με θετικό πρόσημο, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τις περιοριστικές διαρθρωτικές αλλαγές και σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας ή θα επιβεβαιώσει το στρατηγικό το αδιέξοδο, καταψηφίζοντας μία συμφωνία σαφώς καλύτερη από αυτήν που μας ζητούσε να υπογράψουμε;».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί ακόμη την Νέα Δημοκρατία ότι «δίνει μάχες οπισθοφυλακής για τα συμφέροντα μίας ολιγομελούς ελίτ της χώρας».
«Η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να επανέλθει η ευρωπαϊκή κανονικότητα στην αγορά εργασίας, την (ίδια) ώρα ακραίοι κύκλοι των δανειστών αλλά δυστυχώς και η ΝΔ θέλουν την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη», λέει.
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές, είναι αρραγής και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν έρθει η συνολική συμφωνία στη Βουλή. Τα σενάρια περί δήθεν αυξημένης πλειοψηφίας στη Βουλή, τα οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα "διαρρέει" η ΝΔ για να καταφέρει στη συνέχεια να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο δεν μας αφορούν. Επομένως, αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολεί τον κ. Μητσοτάκη και τη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία».
Η εικόνα της διαπραγμάτευσης
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει πως «η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, είναι εφικτός στόχος να επιτευχθεί το Staff Level Agreement μέχρι τις 20 Μαρτίου, που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup».
«Αυτό ωστόσο αποτελεί το πρώτο σκέλος της συνολικής συμφωνίας την οποία επιδιώκουν όλες οι πλευρές», προσθέτει και εξηγεί «αφού θα πρέπει στη συνέχεια να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος, ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE. Αυτή είναι μια διαδικασία που, όπως καταλαβαίνετε, παίρνει χρόνο, ωστόσο σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στο μέτωπο του χρέους. Εκτιμώ δηλαδή ότι έχουμε μπει σε μια τροχιά συγκλίσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στο ελληνικό πρόγραμμα».
Επαναλαμβάνει δε, ότι «τόσο οι επιβαρύνσεις όσο και οι ισοβαρείς ελαφρύνσεις της συμφωνίας, θα ψηφιστούν ταυτόχρονα και η εφαρμογή τους θα αφορά το διάστημα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή από το 2019». Είναι όμως κατηγορηματικός ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα εφαρμογής μέτρων από το 2018, όπως κυκλοφόρησε σε σχετικά δημοσιεύματα τις προηγούμενες μέρες, βασισμένα σε ψευδείς διαρροές».
δημοσιες σχεσεις πρωτοπαπαδακης
ψωνια της ζωης σου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου